Aydan Seskir Özmen 1994’te ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kariyerinin ilk yıllarında, çeşitli projelerde ve şantiyelerde görev aldı. 1999’da Prota Mühendislik’te tasarım mühendisi olarak çalışmaya başladı. Deprem mühendisliği, ArGe, sismik izolasyon sistemleri, betonarme ve çelik yapılar, yeraltı yapıları ve tünellerin tasarımı ile havalimanları, metrolar ve demiryolları gibi ulaştırma projelerinin yönetimi konularında uzmanlaştı. 2007 ve 2018 Türkiye Deprem Yönetmelikleri’nin hazırlanması sürecine komisyon üyesi olarak katkı sağladı. Tasarım Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldığı Prota’dan 2019 yazında ayrıldı. Halen bağımsız Tasarım Danışmanı olarak çalışmaktadır.

Aydan Seskir Özmen felsefe, arkeoloji ve sanat konularında okumayı ve belirli bir disiplin içinde araştırmayı sever. Seyahat etmekten, sergi ve müzeleri ziyaret etmekten keyif alır. Bu alanlarda edindiği bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir Blog yazar. Çeşitli gönüllülük işlerinde varlık gösterir. Bekar ve bir çocuk annesidir.